Hopp til hovedinnhold
Enerpack AM41 Hydraulisk manifold med manometer og slanger.

Tenk sikkerhet når du bruker hydraulikk!

Publisert: 14.11.2023

Uansett om du skal løfte 5 tonn eller 500 tonn, er det viktig å være oppmerksom på mulige farer ved bruk av Enerpac hydrauliske systemer!

Spesielt er det viktig å tenke på dette når man nærmer seg system trykk på opptil 700 Bar, avhengig av valgt sylinder størrelse. Ved slike høye trykk kan skader oppstå hvis ikke nødvendige sikkerhetstiltak blir fulgt.

Vi anbefaler sterkt å installere et manometer i hydraulikksystemet. Dette manometeret fungerer som ditt vindu inn i løfteoperasjonen, og det gir deg viktig informasjon om system trykket. Å overvåke trykket er avgjørende for å sikre at det holdes innenfor sikre grenser.

I tillegg er det essensielt å regelmessig inspisere hydraulikk slangene. Sjekk grundig for skader eller defekter. HED anbefaler å erstatte slanger for å unngå skader eller feil når disser er eldre enn 6 år eller hvis det er tegn til knekk eller synlige skader på dem og ikke minst hvis korden viser.

Sørg for å inspisere alle koblingspunkter nøye for lekkasjer. Lekkasjer utgjør en betydelig risiko for skader på mennesker, utstyr og miljø. Å oppdage og tette lekkasjer i tide er kritisk for å opprettholde et sikkert arbeidsmiljø.

Ta gjerne kontakt med oss for en gjennomgang av sikkerhetsaspektene ved bruk av Enerpac hydraulisk verktøy.

Vi er her for å svare på spørsmål, gi råd og hjelpe deg med å iverksette de nødvendige sikkerhetstiltakene.