Hopp til hovedinnhold
Enerpac oppbevaring av sylinder

Vedlikehold av hydrauliske sylindere, tips og nyttige råd

Publisert: 16.11.2023

For å optimalisere levetiden til dine Enerpac-sylindere og sikre langsiktig ytelse, er det noen enkle men viktige trinn du kan ta. Under finner du disse oppsummert.

Grunnleggende vedlikeholdstips:

  1. Riktig lagring: Oppbevar utstyret tørt og ideelt sett ved plussgrader. Dette bidrar til å forhindre korrosjon og opprettholde optimal ytelse.
  2. Regelmessig tørking: Tørk av alle koblinger og skraperinger grundig for å forhindre at oljen kontamineres. Husk å bruke støvhetter på koblingene for å beskytte dem mot ytre påvirkninger.
  3. Lagring av enkeltvirkende sylindre: Når du skal lagre en enkeltvirkende sylinder, anbefales det å pumpe stempelet helt ut før du slipper det tilbake igjen. Lagre deretter sylinderen opp-ned. Dette sikrer en jevn film av olje langs sylinderveggene og på pakninger på toppen, noe som er avgjørende for å bevare tettheten og optimal funksjon.
  4. Lagring av dobbeltvirkende sylindere: Dobbeltvirkende sylindere bør lagres i liggende posisjon, med koblingene pekende oppover. Dette hjelper til med å forhindre eventuell oljelekkasje og sikrer riktig smøring av alle bevegelige deler.

Har du spørsmål om vedlikeholdet av dine hydrauliske sylindere eller ønsker du ytterligere råd? Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat om hvordan du kan forlenge levetiden og optimalisere ytelsen til dine Enerpac-sylindere. Vi står klare til å hjelpe deg med å beskytte din investering i pålitelige verktøy.