Hopp til hovedinnhold
Enerpac P39 sammen med Enerpac RC Trio hydraulsik sylinder

Hvordan velge riktig Enerpac hydraulisk håndpumpe?

Publisert: 20.11.2023

En hydraulisk håndpumpe er en enkelt men viktig komponent av det hydrauliske systemet.

Med mange forskjellige modeller på markedet kan det være vanskelig å vite hvilken som passer best for din applikasjon. Denne veiledningen vil hjelpe deg å forstå de forskjellige pumpetypene og deres funksjoner.

Forhåndsundersøkelser

Før du kjøper din neste hydrauliske håndpumpe fra oss, er det viktig å gjøre undersøkelser og forstå forskjellene på dem. Med så mange å velge mellom vil du gjerne sammenligne funksjoner og priser.

En hydraulisk håndpumpe gjør en enkel jobb, som er å levere en trykksatt hydraulisk strøm til et verktøy og deretter returnere det tilbake til reservoaret. Men det betyr ikke at du bør ta snarveier og velge det første som vises i søkeresultatene dine på internett. Det er noen enkle, men viktige hensyn å ta for å velge det rette produktet.

Prioriter kvalitet

Når du skal velge en hydraulisk håndpumpe er det viktig å prioritere kvalitet. En Enerpac– pumpe med høy kvalitet vil være mye mer pålitelig enn en billigere modell. Du vil spare penger i det lange løp ettersom du ikke trenger å bytte den ut på mange år.

1- trinns vs. 2- trinns hydrauliske håndpumper

For hvert pump på håndtaket på en 1- trinns håndpumpe trekkes hydraulikkolje fra reservoaret mot verktøyet med samme mengde hver gang. For mange applikasjoner er dette enkle og rimeligere alternativet en grei løsning.

Men for prosjekter som krever høyere gjennomstrømning, for eksempel når oljen skal pumpes til en stor hydraulisk sylinder (eller flere sylindere), kan en 1- trinns håndpumpe være lite effektiv.

Alternativet er en 2- trinns pumpe (2 hastigheter). Fordelen med dette alternativet er at den leverer høy gjennomstrømning ved lave arbeidstrykk. Dette gjør at verktøyet raskere kommer til det punktet at det møter motstand. Da leverer pumpen automatisk lavere strømning ved høyt trykk akkurat når du trenger mer kontroll.

Sammenlignet med en 1- trinnspumpe, kan noen 2- trinnspumper redusere antall pump på håndtaket med 78%.

Reservoar størrelse

Hydrauliske håndpumper er tilgjengelige med et bredt spekter av reservoar størrelser. En liten modell (P-142) har et reservoar på 327cm³ (0,327 liter) mens andre modeller (P-462) har et reservoar med 7.423cm³ (7,423 liter). Et større reservoar vil gi deg flere muligheter med tanke på hvike verktøy du kan koble til men gjør åpenbart pumpen tyngre.

Vurder derfor hvor mye olje som trengs i applikasjonene du skal utføre. Kanskje lønner det seg å ha en pumpe med et lite reservoar og en med et større?

Materialvalg

Reservoaret på våre pumper lages av to forskjellige materialer: stål eller glassfiberarmert nylon. Det er flere konfigurasjoner av begge typer, så det hele koker ned til personlige preferanser, vekt og arbeidsmiljø.

Pumper med metallkropp er det tradisjonelle alternativet som gir uslåelig holdbarhet i tøffe miljø. En pumpe med glassfiberarmert nylon- reservoar kan derimot by på lav vekt kombinert med sterk konstruksjon sammen med en naturlig motstand mot korrosjon. En nylon- pumpe er ofte flere kilo lettere enn alternativet med stål- tank.

Håndpumper for enkelt- og dobbelt- virkende sylindere

Skal du bruke din håndpumpe til å drive hydrauliske sylindere? Er disse sylinderne enkelt– eller dobbelt– virkende? En dobbeltvirkende sylinder gir deg en raskere og mer kontrollert retur, men du vil trenge en pumpe med ventil som takler dette. Ta en kikk på modellene: P842, P84 og P464.

ENERPAC håndpumpe

Sikkerhet

Sikkerhet bør alltid være øverste prioritering, og å velge en pumpe med høy kvalitet fra en anerkjent produsent er et viktig førstesteg. Noen egenskaper og tips som omhandler sikkerhet:

 • Ikke- ledende glassfiber håndtak
 • Intern sikkerhetsventil beskytter mot overbelastning
 • Lavere kraft på håndtaket til 2- trinns pumper
 • Lås på håndtaket og design for letter bæring
 • Korrosjons- resistent overflatebehandling
 • Bruk alltid et manometer som ditt vindu inn i ditt hydrauliske system
 • Følg alltid produsentens brukermanual
 • Sørg for å holde koblingsflater frie for smuss

For mer informasjon om vedlikehold kan du se her

Alternativer til hydrauliske håndpumper

Fot pumper:

Trenger du å ha begge hender fri mens du jobber? Kanskje en manuell hydraulisk fotpumpe passer deg bedre. Ta en kikk på P392FP som er en 2- trinns pumpe med en robust stålramme.

Motoriserte pumper

For enkle «på-sparket» jobber er nok en håndpumpe det rette valget. Men for hyppige og repeterende jobber, spesielt de med flere sylindere kan en drevet pumpe øke produktiviteten din. Elektriske og pneumatiske pumper er de vanligste alternativene. For jobber som skal utføres der det ikke er tilgang på strøm eller trykkluft, kan vi også tilby batteri- eller bensin- drevne pumper.

Se noe av utvalget på pumper 

Konklusjon

 • Velg et kvalitetsprodukt for å sikre din drift
 • 1- trinns vs. 2- trinns pumper
 • Reservoarstørrelse
 • Materialer: Stål eller glassfiberarmert nylon
 • Pumper med enkeltvirkende eller dobbeltvirkende ventil
 • Vurder dine alternativer

Vi hos HED har på lager hydraulisk verktøy, både for salg, leasing og utleie.

 

Send oss gjerne en henvendelse for mer informasjon.